dijous, 6 de març del 2008

Per que no votaré en blanc

Per que si tothom votés en blanc, i hagués un vot del PP, governaria el PP.

No votaré el PP per que ataca el meu país, no el reconeix i per moltes coses més.

No votaré el PSOE, per que enganya el meu país, i pega les punyalades pel darrera, que m'agrada encara menys que me les peguin de cara.

No votaré CiU no fos cas que per un plat d'estatut sense llentíes em venguin al pitjor postor, i tringuin 23 anys en fer-ho.

No vull votar ERC per que crec que no ha treballat prou pel meu país. Però és l'únic que al menys promet la veritable llibertat pel meu país.

I crec que en democràcia cal recolçar els que defensen les opcions que més es pareguen a la meva.

Tot i així pense que amb llistes tancades després de trenta anys, la democràcia no pot funcionar

2 comentaris:

  1. Doncs jo sí que penso votar ERC !!

    Com bé dius és l'única opció que defensa obertament i sense pèls a la llengua la independència i ho fa amb un missatge obert i integrador on hi té cabuda tothom.

    Així, ERC uneix al vessant nacional un vessant social, amb la defensa dels drets dels immigrants, de les dones, de les petites i mitjanes empreses i els autònoms...

    És cert que puntualment hi ha hagut coses que no m'han agradat, però la tasca d'ERC amb només vuit diputats a Madrid i on gairebé tot estava per fer ha estat titànica:

    * s'ha posat sobre la taula la presència del català al Congreso. CiU no havia fet RES en 23 anys amb més diputats i grup propi.

    * s'ha elaborat un Estatut ambiciós que la cobdícia de CiU ha dinamitat. En aquest paquet hi ha compreses nombroses mesures des del finançament, passant pel blindatge de competències, la gestió de ports i aeroports...;

    * s'ha elaborat una Llei de la Memòria Històrica que finalment ERC --tot i ser-ne impulsora-- no va poder votar a favor.

    * s'ha aprovat la Llei de la Dependència. Una autèntica taula de salvació per a moltes famílies amb persones dependents.

    * s'ha posat sobre la taula la necessita que la monarquia espanyola tributi i rendeixi comptes de les despeses com passa a les democràcies de debò.

    i un llarguíssim etcètera.

    Penses que han fet poca feina? Si vols informació detallada i de primera mà, et recomano que et llegeixis el llibre "El més calent... al front de Madrid" i veuràs que no és així. I no t'oblidis que tenir 8 diputats no és com tenir-ne 50.

    Suposo que a tothom li ha passat pel cap alguna vegada de votar alguna d'aquestes opcions "frikis" o votar en blanc, però quan valoro pros i contres, arribo a la conclusió que votar ERC és la manera més rendible d'usar el meu dret de vot.

    Una cordial salutació,

    Francesc Dorca

    ResponElimina
  2. M'agradaria saber, Francesc, quins passos ha fet ERC per avançar en la promesa que va fer fa 4 anys, d'avançar cap a la llibertat nacional del meu país.

    ResponElimina