dilluns, 14 de desembre del 2009

Self democracy in Catalonia 13-D

13-D Una conclusió:

Senyors polítics: posin-se les piles. Si no fan un referèndum per l'autodeterminació, el farem nosaltres.

Translation:
13-D A conclusion:
Lords politicians: put up the batteries. If you do not do a referendum on self determination, we'll do it by ourselfs.

Resultats per poble (Results by village) (Vilaweb)

13-D El referèndum al món





English version (and source)

dimecres, 2 de desembre del 2009

Manifest “En defensa dels drets fonamentals a internet"

Davant de la inclusió en l’Avantprojecte de Llei d’Economia sostenible de modificacions legislatives que afecten al lliure exercici de les llibertats d’expressió, informació i el dret d’accés a la cultura a través d’Internet, els periodistes, bloggers, usuaris, professionals i creadors d’internet manifestem la nostra ferma oposició al projecte, i declarem que…

1. – Els drets d’autor no poden situar-se per sobre dels drets fonamentals dels ciutadans, com el dret a la privacitat, a la seguretat, a la presumpció d’innocència, a la tutela judicial efectiva i a la llibertat d’expressió.

2. – La suspensió de drets fonamentals és i ha de continuar sent competència exclusiva del poder judicial. Ni un tancament sense sentència. Aquest avantprojecte, en contra de l’establertes a l’article 20.5 de la Constitució, posa a les mans d’un òrgan no judicial -un organisme dependent del ministeri de Cultura-, la potestat d’impedir als ciutadans espanyols l’accés a qualsevol pàgina web.

3. – La nova legislació crearà inseguretat jurídica a tot el sector tecnològic espanyol, perjudicant un dels pocs camps de desenvolupament i de futur de la nostra economia, entorpint la creació d’empreses, introduint barreres a la lliure competència i ralentitzant la seva projecció internacional.

4. – La nova legislació proposada amenaça els nous creadors i entorpeix la creació cultural. Amb Internet i els successius avenços tecnològics s’ha democratitzat extraordinàriament la creació i emissió de continguts de tot tipus, que ja no provenen prevalentment de les indústries culturals tradicionals, sinó de multitud de fonts diferents.

5. – Els autors, com tots els treballadors, tenen dret a viure de la seva feina amb noves idees creatives, models de negoci i activitats associades a les seues creacions. Intentar sostenir amb canvis legislatius a una indústria obsoleta que no sap adaptar-se a aquest nou entorn no és ni just ni realista. Si el seu model de negoci es basava en el control de les còpies de les obres i en Internet això no és possible sense vulnerar drets fonamentals, haurien de buscar un altre model.

6. – Considerem que les indústries culturals necessiten per sobreviure alternatives modernes, eficaces, creïbles i assequibles i que s’adeqüen als nous usos socials, en lloc de limitacions tan desproporcionades com ineficaces per a la finalitat que diuen perseguir.

7. – Internet ha de funcionar de forma lliure i sense interferències polítiques afavorides per sectors que pretenen perpetuar obsolets models de negoci i impossibilitar que el saber humà continue sent lliure.

8. – Exigim que el Govern garanteix per llei la neutralitat de la Xarxa a Espanya, davant de qualsevol pressió que pugua produir-se, com a marc per al desenvolupament d’una economia sostenible i realista de cara al futur.

9. – Proposem una verdadera reforma del dret de propietat intel·lectual orientada a la seva finalitat: tornar a la societat el coneixement, promoure el domini públic i limitar els abusos de les entitats gestores.

10. – En democràcia les lleis i les seves modificacions s’han d’aprovar després de l’oportú debat públic i havent consultat prèviament totes les parts implicades. No és acceptable que es facen canvis legislatius que afecten drets fonamentals en una llei no orgànica i que versa sobre una altra matèria.

dimarts, 6 d’octubre del 2009

7 de novembre - 350 anys de resistència

El 1648 a Münster i a Osnabrück, ciutats de la regió alemanya de Westfàlia, s’havia posat fi a la guerra europea coneguda, ja entre alguns coetanis de l’època i també pels historiadors actuals, amb el nom de Guerra dels Trenta Anys. Aquella pau europea sovint ha fet pensar que la pau posterior del 1659 entre les monarquies hispànica i francesa havia estat una pau circumscrita al territori pirinenc. Cal desfer aquest malentès. La pau o Tractat dels Pirineus té en compte una àmplia geografia de l’Europa occidental: no sols fa referència a un cert espai pirinenc, sinó també a zones alpines i al corredor territorial sempre disputat entre França i l’Imperi germànic, disputa que, encara avui, podria explicar l’irredemptisme de Flandes. A més, el Tractat del 1659 no només es refereix a afers de geografies polítiques i territorials sinó també a afers de caràcter economicocomercial, de presoners de guerra, de llicenciament de soldats, de compensacions econòmiques o dotals entre prínceps i/o de despeses d’intendència. El nom cal atribuir-lo a l’espai geogràfic (illa dels Faisans, al baix Bidasoa), on els plenipotenciaris de les dues monarquies (el senyor Luis Méndez de Haro, per part hispànica, i el cardenal Mazzarino, per part francesa) formalitzaren la signatura del Tractat (7 de novembre de 1659), i Lluís XIV de França i Felip IV de Castella n’escoltaren la lectura i el juraren com a pas previ al casament del rei de França amb Maria Teresa d’Àustria, filla de Felip IV de Castella.

Més...

Catalunya escapçada from Jaume Claramunt on Vimeo.



El 15 d'octubre la comissió 350 anys publica una llibreta de 28 pàgines, la història del "El tractat dels Pirineus, visió catalana de la història" sobre aquest moment tan important de la història dels catalans.

Sumari: info@350anys.cat Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessiteu que el JavaScript estigui habilitat per a mostrar-la

Preludi
EL TRACTAT DELS PIRINEUS
I.- Guerres, dinasties, ambicions i hegemonies
II.- Catalunya, espai de confrontació entre dues corones
III.- El Tractat dels Pirineus


"El tractat dels Pirineus, visió catalana de la història"

El llibret serà a la venda al preu de 2€

Un descompte serà fet per a les entitats a partir de 20 exemplars comprats.

dissabte, 3 d’octubre del 2009

Tot el que cal saber sobre la grip A

CAMPANAS POR LA GRIPE A from ALISH on Vimeo.



TERESA FORCADES, doctora en Salut Pública, hace una reflexión sobre la historia de la GRIPE A, aportando datos científicos, y enumerando las irregularidades relacionadas con el tema.

Explica las consecuencias de la declaracion de PANDEMIA, las implicaciones políticas que de ello se derivan y hace una propuesta para mantener la calma, así como un llamamiento urgente para activar los mecanismos legales y de participación ciudadana en relación a este tema.

Més informació:

Fonts citades:


Vídeos relacionats:

dimecres, 9 de setembre del 2009

Consulta per la independència arriba a Internet

Aquest diumenge 13 de setembre, la vila d'Arenys de Munt (Maresme) durà a terme la primera consulta per la independència de la història de Catalunya. Promoguda per una entitat privada, el MAPA, amb el suport de l'Ajuntament, la consulta preguntarà a a la població per tal que es posicioni a favor o en contra que Catalunya esdevingui un Estat propi dins la Unió Europea.

Vull votar a directe.cat

Notícies relacionades:

diumenge, 6 de setembre del 2009

La lluita per la independència passa per Arenys de Munt

This email was sent to users with the following roles: authenticated user

Com segurament sabeu el proper dia 13 de setembre hi ha convocada una consulta a Arenys de Munt i ja se n'està preparant una altra a Serós.

La Xarxa de Blocs Sobiranistes és una de les entitats que hi donen suport.

Us convidem a que us feu ressó d'aquest esdeviment i col·laboreu amb iniciatives similars en tots els municipis del nostre país.

Podeu trobar-ne més informació al web de la Comissió Organitzadora:

http://www.coc130909.org

Salut!



El 13 de Setembre Comencem a decidir - Arenys de Munt